Επίσκέψη στο εργαστήριο χημείας του 1ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 εκπαιδευόμενοι/ες των τμημάτων του Δενδροποτάμου επισκέφτηκαν το εργαστήριο χημείας του 1ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων. Η εκπαιδεύτρια του Επιστημονικού Γραμματισμού κα Τσιρούλη Βενετία έκανε επίδειξη οργάνων και ουσιών και αναφέρθηκε στην πρακτική χρήση των μετρήσεων αυτών. Εν συνεχεία ο κος Γραμμένος Αντώνης, βιολόγος του φιλόξενου σχολείου έκανε επίδειξη των εσωτερικών οργάνων του του ανθρώπινου σώματος κι όλοι οι εκπαιδευόμενοι/ες κράτησαν στα χέρια τους την καρδιά. Τους έδειξε στο μικροσκόπιο ιστούς δέρματος και ανθρωπίνου πνεύμονα. Την 2η ώρα οι εκπαιδευόμενοι αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες έκαναν προσδιορισμό της οξύτητας άγνωστων διαλυμάτων, δηλαδή εύρεση του pH διαλυμάτων.
Στη συνέχεια η κα Φιλοθέη Κολίτση με μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Αμπελοκήπων που είναι απόφοιτοι ΣΔΕ, μίλησαν για την εμπειρία τους από τα ΣΔΕ, κι από το Λύκειο. Μίλησαν για τα όνειρά τους για το Πανεπιστήμιο. Αναφέρθηκαν στο πόσο τους βοήθησε το σχολείο στην καθημερινή τους ζωή, στην προσωπική τους ανάπτυξη και στην αυτοπεποίθηση. Μίλησαν για τις δυσκολίες της καθημερινής φοίτησης και πως τις ξεπέρασαν. Μίλησαν για το πόσο σπουδαίο είναι γι αυτούς να βρίσκονται κάθε μέρα σχολείο. Μίλησαν για την ανάγκη που νιώθουν να μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα.
Ευχαριστούμε τις κυρίες Βλαχοπούλου και Μακρή καθώς επίσης και τον κο Δολούδη. Νομίζω πως όλοι στο σχολείο είμαστε περήφανοι που είστε απόφοιτοί μας.